Menu
een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes

FAQ

Zoekresultaten

Roze Bunker verhaal

Roze Bunker is ontstaan vanuit de irritatie naar de grote boze frisdrankindustrie. Toen Emile, Mélanie en Kester erachter kwamen hoe vervuilend deze is, bedachten ze Frisdrank als oplossing. Waarom zou je onnodig water verplaatsen en niet gewoon goede ingrediënten met een missie gebruiken?

Ooit, toen er nog geen siroop werd gebrouwen, maar biertjes in de badkamer van zijn moeder, liep het buurmeisje van Emile binnen. “Hoe heet jouw biermerk eigenlijk?”, vroeg ze. Na wat gemompel van hem, riep ze: “maar we zitten toch in een Roze Bunker!” Vanaf dat moment werd de naam een synoniem voor een wereld waar iedereen welkom is en we samenwerken aan een betere wereld.

Roze Bunker Siroop is gemaakt als basis voor Frisdrank. Voeg er 7 delen kraanwater aan toe en je haalt uit een fles een krat frisdrank. Wij staan als enige frisdrankmerk dagelijks tussen de ingrediënten: van boer tot glas.

Sinds oktober 2020 hebben we een fantastisch mooi terrein in Culemborg. In onze mini-boerderij experimenteren wij met smaak en ingrediënten. Wil je een keer langs komen? Neem contact met ons op via mail: fruitslagers@rozebunker.nl

Ja en daar zijn we erg trots op! Begonnen met een paar afgedankte citroenen van de groenteboer, verwerken we nu grote hoeveelheden afgedankt fruit en werken we aan een logischer voedselsysteem. Aan die missie kan niemand komen! 🙂

Emile Corre: Oprichter en movement

Melanie Corre: Dorstige stijl van het merk

Jeroen Groot: Dhr. Operatie chef

Tom van Styn: Wilde Productiechef

Miriam Groot: Madame Social Media

Lynn Holsheimer: Sales Power

Merel Bekking: Kantoor allround Power

Myrthe: Productie Power

Bertus Tulleners: Gekke Duurzaamheid chef

Pien Isfordink: Miss Productie

Luuk: Dorstige sales

Jordy: Distributie Power

Rodrigo: Dhr. Sales

Missie Fruitslagers

Één fles Roze Bunker is één krat frisdrank. Daardoor verplaats je minder water en verpakkingen. Doordat we minder verpakken, zijn we per consumptie goedkoper dan Coca Cola. Elke smaak heeft zijn eigen missie onderverdeeld in de volgende stappen:

 

  1. NO WASTE:
    De schade binnen de huidige voedselindustrie te beperken
  2. CIRCULAIR:
    ‘Van kop tot staart’ verwerken, zo werken we met andere voedselproducenten samen aan een logischer systeem zonder afval.
  3. BIODIVERSITEIT:

Uiteindelijk werken de fruitslagers toe naar nieuwe vormen van landbouw, vanaf de grond tot het glas samenwerken met de natuur. Een systeem waar meer biodiversiteit logisch is en de boer op een normale manier kan verdienen.

 

Fruitslagers verwerken het fruit van Roze Bunker zoals echte slagers van kop tot staart.

Met elke slok Roze Bunker los jij een probleem uit de voedselindustrie op, of een klein beetje dan. Wij werken hard aan een logischer en duurzamer systeem door samen te werken met boeren en andere voedselproducenten.

Een deel van onze lege flessen maken wij tot drinkglazen. Wij proberen er naartoe te werken dat dit deel nog veel groter wordt. Helaas zijn dit soort processen nog erg duur en is de horeca niet gewend om te betalen voor glaswerk van een frisdrankmerk. De andere flessen belanden in de glasbak, dit proces is voor nu duurzamer dan inzamelen en recyclen. Daar moeten we nog flink voor groeien willen die logistiek duurzaam maken…

Fruitslagers selecteren alleen ingrediënten die problemen oplossen of kennis kunnen geven voor een beter voedselsysteem.

Gekke Bessen, Madame Gember en Smoked Lime worden gemaakt van restfruit. Dit fruit verwerken we tot sap. De pulp verwerken we vaak dan weer in onze azijnen en wat daar nog van overblijft destilleren we tot alcohol daarmee maken we onze Basilimoncello.

Afgelopen jaar hebben we onze wilde ijstheekruiden uitgezaaid bij een boer naast Culemborg, dit jaar zijn we weer aan het experimenteren met welke zaden het beste aanslaan op onze eigen bodem.

Citrus Movement werkt samen met limoncellomakers. Zij gebruiken de schil en wij verwerken de reststromen aan sap. Verder werken we met elke smaak naar een circulair proces waarin we alle restproducten verwaarden.

Serveertips!

Roze Bunker kun je gebruiken als smaakbasis voor bijna elk drankje. Frisdrank, cocktails, slush, waterijsjes, mocktails… Meer weten? Op de website hebben we per smaak een serveertip.

Roze Bunker is de basis voor elke cocktail! In ieder geval voor heel veel cocktails. Kijk op de website per smaak om te zien welke serveersuggesties er zijn.

Zakelijke vragen

Wij hebben: posters, glazen, serveersystemen, T-shirts, flyers, kaartjes, borden, ansichtkaarten en binnenkort meer. Wil jij Roze Bunker graag in je café promoten, neem vooral even contact met ons op: fruitslagers@rozebunker.nl

Roze Bunker is vooral gefocust op horeca, maar wij zijn ook te verkrijgen via een aantal hele leuke winkels. Zoek naar de flessen op deze kaart.

 

Wil je Roze Bunker verkopen in jouw winkel? Dat kan, stuur ons even een mailtje: lynn@rozebunker.nl

 

We zijn vooral actief in Nederland, maar hebben ook een distributeur in België. Dus zou je willen starten met serveren van Roze Bunker, dan kan dat. neem vooral even contact met ons op: lynn@rozebunker.nl

Wij helpen je graag met het aanleggen van een watertap voor bruisend water. Samen met onze watertap partners kunnen we meedenken en korting geven op de beste installatie in jouw cafe. 


Voor thuis raden we een sodastream aan, daarmee kun je gemakkelijk bruisend kraanwater maken.

 

Het serveersysteem hebben we ontwikkeld om onze siroop gemakkelijk en snel te kunnen doseren. Wel adviseren wij het serveersysteem alleen te gebruiken als er minimaal 1 fles per week wordt gedronken per smaak. Als de omloopsnelheid lager is, kan er vergisting ontstaan tijdens de warme zomermaanden. Voor het serveersysteem rekenen wij een borg van €50,- en de Non-drips (dispenser) bieden wij aan tegen kostprijs van €10,-.

Neem contact met ons op 🙂 Wij helpen je kiezen uit onze smaken en hoe je Roze Bunker het beste kunt serveren met kraanwater. Als je in de buurt bent, kunnen we langskomen voor een tasting en anders regelen we een TASTE OF BUNKER sample pakket.

Geïnteresseerd in zakelijk bestellen?neem contact op met lynn@rozebunker.nl

Wij werken niet met kortingen. We zouden heel graag willen, maar al ons budget gaat naar een goede en missiegedreven sourcing van ingrediënten. Indien je groot geleverd wil hebben (vanaf 420 flessen per levering), kunnen we een prijsafspraak maken

Meer dan driehonderd plekken in Nederland lossen op dit moment problemen op door Roze Bunker te serveren. Help jij ook mee?

Wij worden uitgeleverd in Nederland door Dorstlust, Sligro, Nectar, Bidfood, Scheerder, Horesca Lieferink, Instock, De Clique,  Mulco, Hocras, MOOS en Van Dorst. In Vlaanderen worden we uitgeleverd door Drinks52 en Verschueren.Voor bestellingen kun je terecht bij onze distributiepartners. Hulp nodig? Laat vooral even weten. Neem contact op met lynn@rozebunker.nl

Ja wij hebben de TASTE OF BUNKER sample pakket. 6×100 ml aan oplossing: Citrus Movement, Madame Gember, Gekke Bessen, Wilde Ijsthee en Dhr. Peer. Stuur ons een bericht dan komt het TASTE OF BUNKER sample pakket naar je toe

Zelf leggen wij dit niet aan, maar we hebben wel goed contact met een aantal watertapleveranciers: EcoTap en KRNWTR dus neem vooral contact op als we je in contact kunnen brengen!

We adviseren Roze Bunker op de kaart te zetten als je basisfrisdrank. Maar mocht je willen uitpakken met mooie garneringen, een groot glas of stop je het in de mix, dan maak je er eenvoudig een premium van.

Veruit de meeste leveringen worden verricht door aangesloten groothandels. Mocht iets door ons zelf geleverd worden? Dat gebeurd deze levering op dinsdag of woensdag zakelijk. Meestal binnen 5 dagen verzonden

Product info

FRISDRANK ALS OPLOSSING

// Wilde IJsthee (de wilde mix aan lokale kruiden en Nederthee vergroot de biodiversiteit)

// Dhr. Peer (van het lokale hoogstam ras Gieser Wildeman voor een biodivers landschap)

// Madame Gember (met ‘waste’ gember en Nederlandse Madame Jeanette)

// Gekke Bessen (vol lokale ‘afgekeurde’ bessen met een ‘verkeerd’ jasje)

// Bloesem Power (met onze zelf gestekte vlier vergroten we de biodiversiteit)

// Citrus Movement (met citroensap uit reststromen van lokale limoncellomakers)

APERITIEF ALS OPLOSSING

// Estragon Sour (met een minimale hoeveelheid suiker en bevorderlijk voor de lokale teelt)

// Smoked Lime (van gerookte, niet-marketing groene limoenen en lokaal ‘onkruid’)


// Kill Kola 

//Dorstige Tulp

//Bitter Bloed

//Foraged Tonic

//Skinny Verbena

 

Één fles Roze Bunker is één krat frisdrank. Wij rekenen meestal tussen de 24 en 28 consumpties per fles.

Vanaf de productie geven we de flessen een houdbaarheid van 2 jaar.

Als je een fles koopt, krijg je een minimale houdbaarheid van 4 maanden mee.

Na opening adviseren we de siroop koel te bewaren. Ongekoeld kun je de flessen een week bewaren en gekoeld minimaal 3 weken.

Wij zijn misschien wel het enige frisdrankmerk dat zijn producten van grond tot glas beheert. Voor onze ingrediënten werken we samen met boeren en het verwerken van het fruit doen we deels zelf en soms in samenwerking met andere voedselproducenten. Alleen het bottelen is iets wat we op dit moment niet zelf doen, want de machine kan dat zoveel sneller en preciezer dan wij zelf. Zo houden we meer tijd over voor onze ingrediënten.

In siroop zit suiker, deze suiker zorgt voor de houdbaarheid en brengt de smaken in de siroop omhoog. Wij werken met Nederlandse bietsuiker, omdat hier geen oerwouden voor gekapt hoeven worden en omdat deze om de hoek wordt geteeld. In Roze Bunker zit slechts de helft tot tweederde suiker vergeleken met gangbare frisdrank.
Wij zijn altijd bezig  producten te ontwikkelen met smaak, duurzaamheid of ambacht als uitgangspunt. In onze siropen gebruiken we zoveel suiker als we nodig achten voor conservering en smaak.

Ja, wij gebruiken een klein beetje citroenzuur om onze siropen aan te zuren. En suiker zou je ook kunnen zien als ons houdbaarheidsmiddel. Maar verder zitten er geen kunstmatige stoffen in.

Wij kiezen ervoor om niet te certificeren, omdat dit onze keuze in de meest duurzame ingrediënten beperkt. Biologisch is niet altijd het meest bewust als je hiervoor producten van verre oorden over moet laten komen. En hoewel deze teelt wel biologisch is, is het voor veel boeren die met ons wilde ijstheekruiden aanplanten niet realistisch om een ingewikkeld certificeringstraject aan te gaan. Wij staven onze keuzes niet aan een keurmerk, maar aan de meest logische optie.

Wij geloven dat het beste water uit de kraan komt, en vertikken het daarom om zoveel verpakkingsmaterialen en transport te gebruiken voor kant-en-klare frisdranken.

Zie hiervoor ook ons antwoord met betrekking tot certificeringen: we streven altijd naar de meest bewuste keuze. Veel van onze ingrediënten zijn biologisch, maar niet uitsluitend, en dus ook niet gecertificeerd.

Als consument bij een van onze leukste winkels. Zoek op deze kaart naar flessen voor een winkel bij jou in de buurt. Of via de webshop op onze website.

Webshop

Orders worden twee keer per week verzonden, (dinsdag en donderdag – rondom feestdagen kan dit verschillen) zodat je het in principe binnen drie werkdagen kunt verwachten. We hebben natuurlijk geen controle over die fantastische bezorgers, dus er bestaan altijd uitzonderingen.

Ja dit kan, wij zijn op maandag, woensdag en vrijdag aanwezig. ParallelwegWest 18, Culemborg. Grote bestelling? mail fruitslagers@rozebunker.nl Dan zetten wij het klaar.

Wanneer je een bestelling van €50 plaats, betaal je geen verzendkosten.

Roze Bunker wordt verzonden in kartonnen dozen met tussen vakken ter bescherming tijdens transport. Wij hebben dozen van 6/12 of 18 flessen.