Menu
een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes

Fruitslager’s LAB lijn

LAB lijn

Uit onze testkeuken releasen wij de Fruitslager’s LAB-lijn. Het afgelopen jaar hebben de fruitslagers uitvoerig getest met de ‘resten’ van onze siroop productie. Want smaak mag niet bij het afval. Fruitslagers zijn zuinig met goede spullen en bewaren creatief. Pulp van fruit persen, gekookte specerijen op alcohol, kruiden infusies op azijn. Per batch geproduceerd, en dus beperkt verkrijgbaar: in onze webshop en lokale winkels.

Blub, blub. Na maanden rijpen in de kelder van de fruitslagers zijn ze nu klaar: De eerste azijnen van onze LAB-lijn. precies op tijd: want de winter is de tijd dat we inmaken, pekelen en fermenteren. De laatste geoogste smaken van het jaar, tot het voorjaar te gebruiken. We geven graag culinair advies: azijn is namelijk niet alleen voor in salades. Shrubs, Escabeche, cocktails, meer weten?

Rode wijn azijn:

Samen met Restaurant Choux in Amsterdam maken de fruitslagers azijn. namelijk, van de overgebleven rode natuurwijnen die zij schenken. Want de natuur maakt van alcohol en zuurstof: azijn. Fermenteren en creëren was nog nooit zo makkelijk. Na lang genoeg beluchten krijgt deze azijn haar mooie balans van zoet, zuur en tannines. Fruitslagers adviseren: in de gazpacho, om groenten mee in te maken of in de dressing. Salut!

Vlierbloesem azijn:

één keer in het jaar worden de fruitslagers helemaal wild. Want óveral, maar dan ook óveral zien zij smaak; VLIERBLOESEM. Nadat de witte bloemetjes onze siroop hebben geparfumeerd, gaan zijn nog een aantal dagen op azijn, aangevuld met wat verse bloesem. Floraal, zuur, fris. Elk glas water wordt er beter van. Ja, de maand mei maakt ons echt blij. Maar door deze azijn kun je het hele jaar genieten! zolang de voorraad strekt dan hè. Deze azijn wordt gemaakt van een tweede trek op natuurazijn van de vlierbloesem uit de Bloesem power siroop, gedurende één week. 

Estragon azijn:

Deze levende azijn is de basis van onze Estragon Sour. waarom levend? omdat de fruitslagers haar vol blijven stoppen met (anijs)smaken uit de natuur. ‘s Lands mooiste dragon van de Warmonderhof, gesnoeide venkelgroen van Stadsboerderij Caetshage, wilde duizendblad en hop. Zo creëren we onze complexe dragonazijn. Om een killer bearnaise mee te maken of je paddestoelen mee af te blussen. De fruitslagers zouden het wel weten, en dat allemaal uit Nederland. Een natuurazijn op smaak gebracht met veel dragon van de Warmonderhof in Dronten. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van andere anijs tonen uit de natuur en van het land om de smaak wat complexer te maken zoals venkel afsnijdsels van Caetshage!

Appelcider azijn:

Van de “onbruikbare” onvergiste appelcider van Elegast Cidery in Hilversum hebben wij azijn gemaakt. Appelciderazijn gemaakt van hoogstam appels uit nederland, tevens ook een ingrediënt van de Dhr. Peer! Te gebruiken in de keuken of als drinkazijn, want ze is in haar element als onderdeel van een dressing, als paar druppels over de rauwkost, of als ondersteuning in cocktails! In elk gerecht kan ze dienen als vervanger van appelazijn.