Menu
een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes

Uitgelicht: Koreman’s Limoncello!

Roze Bunker produceert alleen biologisch en werkt altijd zo duurzaam mogelijk. Om dat voor elkaar te krijgen, creëren we bijzondere samenwerkingen met andere bedrijven. Eén van die samenwerkingen is speciaal. Want samen met Koreman’s zorgen we ervoor dat er bij de productie van ons citroensap geen restafval meer achterblijft.

Koreman’s Limoncello

De limoncello van Koreman’s is niet zomaar een limoncello. In 2021 werd het tijdens de IWSC bekroond met een gouden medaille. In één klap waren de gebroeders Koremans de beste Limoncello-makers ter wereld. En dat gewoon hier uit Breda! Hoe ze dat voor elkaar kregen?

De beste citroenen

Voor het beste drankje ter wereld heb je geweldige citroenen nodig. Nouja. De beste schil. Dat is namelijk het enige deel van de citroen dat in het verfrissende drankje van Koreman’s terechtkomt. En door vakkundig met een dunschiller te werken, wordt elke citroen met de hand geschild.

Je denkt misschien: wat gebeurt er met de rest van de citroenen? En daar komt Roze Bunker om te hoek kijken. Wij hebben voor onze limonades namelijk alles nodig van de citroen, behalve de schil. Dat komt goed uit!

Door deze samenwerking gaat er helemaal niets van de citroen verloren. Een mooi voorbeeld van het coördineren van afvalstromen en samenwerking in de gehele productieketen.

Zo doen we dat

De sappigste biologische citroenen worden wekelijks aan Koreman’s geleverd. Helemaal uit Sicilië, Italië. Zodra het team klaar is met schillen, komt Roze Bunker dezelfde dag nog langs om de citroenen mee te nemen. Ook persen we ze direct.

Hoe je dit heerlijke duurzame citroensap zelf kunt proeven? In onze Citrus Basilicum bijvoorbeeld. Maar ook in andere limonades is citroensap een belangrijk basisingrediënt.

Proost!