Menu
een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes

Utrechtse makers lanceren Utrechts kerstpakket

De 7 Utrechtse makers Mesjokke, Elegast, De Koekfabriek, Twisted Jams, Roze Bunker, Nordkapp en de Veldkeuken lanceren het Utrecht Kerstpakket. Met dit initiatief bieden de producenten een duurzaam en lokaal alternatief voor kerstpakketten.

 

Direct van de producent

Initiatiefnemer Per Vonk van Mesjokke: “Ieder jaar zijn wij allemaal al afzonderlijk in kerstpakketten terug te vinden, maar we vonden dat de tijd rijp is de regie in eigen handen te nemen. Door bedrijven hun kerstpakketten direct af te laten nemen bij de producenten, gaat een groter deel van de inkomsten naar de maker. Ook kunnen we het verhaal achter de producten veel beter overbrengen en alle aspecten rondom promotie en logistiek volgens onze visie inrichten.”

 

100% lokaal, ambachtelijk en duurzaam

Door het Utrecht Kerstpakket in te zetten kunnen bedrijven hun medewerkers een lokaal en duurzaam pakket geven. De makers delen dezelfde waarden rondom duurzaamheid, eerlijke handel, transparantie, het tegengaan van voedselverspilling, lokale productie, goede smaak en hoge kwaliteit.

 

Lokale, klimaatneutrale bezorging

De pakketten worden bezorgd door de Fietskoerier Utrecht, dat inmiddels ook over een landelijk dekkend netwerk beschikt. De verzending is daarmee klimaatneutraal. Zelfs grotere bestellingen kunnen dankzij een grote transportfiets zonder uitstoot bezorgd worden. Bedrijven kunnen kerstpakketten ook direct thuis laten bezorgen bij thuiswerkende medewerkers.

 

Utrecht Made

De producenten werken in dit initiatief samen met Utrecht Made, het platform voor Utrechtse makers. Utrecht Made fungeert als centraal aanspreekpunt en verzorgt de hele logistieke afhandeling en facturatie.

 

Meer weten?

Meer informatie over de makers, producten en pakketten vind je op https://utrechtkerstpakket.nl/.