Menu
een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes een decoratief randje dat lijkt op een stel tegeltjes

Onze missie

MISSIE FRUITSLAGERS

De fruitslagers van Roze Bunker gaan de plakkerige problemen uit de voedselindustrie te lijf met kilo´s puur fruit en verse kruiden. Een siroop wordt alleen gemaakt als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan een beter voedselsysteem.

Waarom zou je water verplaatsen als dit gewoon uit de kraan komt? Door water pas op het laatst toe te voegen, scheelt dit veel transportvolume van een gemiddeld frisdrankmerk. 1 fles Roze bunker staat gelijk aan 1 krat frisdrank! Dat scheelt opslag, heel veel sjouwwerk en bergen aan plastic.

  

Lees meer
Sluiten

Roze Bunker startte als culinair, politiek, kunstzinnig, ontwerpend, wild-plukkend, verbouwend, struinend, verzamelend collectief… Wat doe je dan? Problemen die aandacht nodig hebben aanvallen met plezier! Onder frisdranken vonden wij al snel problemen waar we iets mee konden. Hiermee kwam de term ‘Fruitslager’ tot leven. De fruitslagers ontwierpen en produceerde hun eerste logische frisdrank tijdens de Dutch Design Week 2016.

Als fruitslagers gooien we liever niets weg. Met de fruitresten wordt geëxperimenteerd om nieuwe producten te maken. De moderne schillenboeren van de Peelpioneers gebruiken van al onze citrusschillen de etherische oliën en pulp, en Rebottled verwerkt onze gebruikte flessen voor ons eigen glaswerk. Voor de ontwikkeling van nieuwe producten staan we altijd open voor mooie samenwerkingen. Het plakkerige proces van deze ambities delen we graag met je. Volg ons via Social Media of neem contact op met je wildste ideeën.

De Fruitslagers van Roze Bunker veranderen de frisdrankindustrie van de grond tot in het glas. We planten biodiversiteit, verwerken reststromen en verkorten samen de voedselketen. Frisdrank als oplossing! 

CIRCULAIR

Samen met de industrie maken we de fruitketen van knop tot steel circulair. Dit jaar verwachten we 36.000 kilo geschilde citroenen uit de limoncello industrie te persen voor onze Citrus Movement, en brouwen we uit de overgebleven resten onze eigen Basilomoncello.

Lees meer
Sluiten

De Fruitslagers LAB-lijn

Na het afgieten van de siroop blijven er fruitpulp, specerijen, kruiden en schillen in de ketels achter. Is dat dan afval? De fruitslagers zeggen: wat smaak heeft, hoort niet in de container! En dus gaat het ons LAB in. We zetten de boel op suiker, alcohol, zout, pekel of azijn om nieuwe, verrassende smaken te creëren. En dat experimenteren doen we niet alleen: we werken samen met bierbrouwers, imkers en bloesembijen en halen samen het meeste uit wat de natuur ons geeft.

 BIODIVERSITEIT

Samen met boeren planten de fruitslagers bloemen en inheemse kruiden, die goed zijn voor de bodem en insecten en nieuwe duurzame verdienmodellen creëren voor de teler. Dit jaar planten we minimaal 4 hectare biodiversiteit aan voor de Bloesem Power en WIlde IJsthee.Lees meer
Sluiten

 

Wilde ijsthee 

De fruitslagers van Roze Bunker ontwikkelden een frisdrank waarmee ze biodiversiteit zaaien. Dat smaakt als de Wilde IJsthee, een Hollandse groene ijsthee van de smaakvolle, inheemse smaken om ons heen. Van het land naar het glas en van de boer naar de klant. Terwijl u drinkt, zullen wij zaaien. Dat doen we door middel van regeneratieve teelt, zodat we niet samen de natuur nemen, maar deze juist herstellen.

In 2023 werkten we samen met de Boeren en Telers: Voedselbos Lingehout, Biltschehoek, Nieuwe Bodem, Eemlandhoeve, Gijs de Raad, Erve Kiekebos, De Korte Weg

Proost, op het genot van een mooi landschap!

Aan deze video werkten mee: Missie: Emile Corre, Camera: Karim Jobe, Art: Mélanie Corre, Voice&Productie Chef: Tom van Styn. Sarah Doorduin: Contact boeren. En natuurlijk alle fruitslagers van Roze Bunker.

 

Bloesem Power

Ons jaarlijkse Vlierbloesenpluktoernooi gaat nog toffer worden nu de stekjes van ons eigen voedselbos geplant zijn. Een biodivers stuk land waar straks de vlier gaat pronken vergezeld van een heerlijke kruidenmelange. Krijg vast de smaak te pakken met onderstaande video!

 

KORTE KETEN

Samen met lokale boeren verkorten we de ketens, waardoor er minder uitstoot en een gezonde decentrale economie ontstaat. Ook dit jaar groeien onze ‘Gekke Bessen’ weer binnen tien minuten afstand en verwerken we lokale hoogstamperen in Dhr. Peer.Lees meer
Sluiten

TEAM

Ons verhaal stopt natuurlijk niet bij de productie van flessen siroop. Het wordt gedragen door een enthousiast netwerk van restaurants, cafés, festivals en consumenten die onze fruitrevolutie en verder brengen. 

Wat ons bindt, is dat we inzien dat er geen single-issues te adresseren zijn, maar dat we overal om ons heen uitdagingen zien om naar positieve veranderingen te streven. En wat ons motiveert, zijn de vele reeds bestaande initiatieven die bijdragen om de wereld een beetje mooier te maken.

SLUIT JE AAN BIJ DE #FRUITREVOLUTIE.

Lees meer
Sluiten