Limoen komt vaak ongenodigd van ver. Maar als het sappige, tropische vruchtje ook maar een tintje minder groen is, belandt ze na haar wereldreis op de dampende composthoop. Zonde! De fruitslager ontvangt deze verre reizigers met open armen. Om de kwade geesten van de industrie te verjagen, roken we de limoen ritueel op een bed van lieve vrouwe bedstro en salie. Hierdoor krijgt de Smoked Lime haar eigenaardige Mezcal karakter, met vanilletonen uit lokaal ‘onkruid’ en een uitgebalanceerde rooksmaak. Herrezen uit de as houdt de Smoked Lime zich kranig staande tussen alcoholhoudende dranken — al kan een welkomstcocktail van de fruitslager ook voor vuurwerk zorgen!
Serveertips BestellenIngrediënten: water, suiker, limoensap, limoen, sinaasappel, lieve vrouwe bedstro, salie, zout, citroenzuur, limoenblad,
1 deel Smoked Lime
1 deel pisco
splash limoensap
beetje eiwit (aquafaba voor vegan optie)
Shake eerst dry, dan wet. Afmaken met angosturabitters.
1 deel Smoked Lime
4 delen droge tonic
splash limoen
zoutrandje